SPARK Lighting Design Studio

SPARK lighting design studio čini tim ljudi s dugogodišnjim iskustvom i kreativnim izvorom ideja koji svojom strašću jednako pristupaju, od najmanjih do najzahtjevnijih projekata.

Razumijemo i volimo rasvjetu. Razumijemo načine kako rasvjeta privlači pažnju, način na koji dobro osvjetljenje utječe na estetiku prostora i što je najvažnije, razumijemo utjecaj svjetlosti na naše svakodnevne živote, zdravlje i raspoloženje.

 

 

Pažljivo osmišljen koncept rasvjete osnova je za uređenje svakog prostora. Rasvjeta je primarni element u dizajnu interijera. Odabir rasvjete kompleksniji je nego što se to čini na prvi pogled.
Različite prostorije u našem domu zahtijevaju različita rješenja.

 

 

Dobrim idejnim rješenjima stvaramo ugodne i privlačne prostore. Planiranju rasvjete pristupamo pažljivo uzimajući u obzir prikupljene podatke o vrsti struje i naponu, veličini i boji prostorije, njezinoj namjeni te ugođaju kakvog želite stvoriti. Estetika rasvjete je itekako bitna jer utječe na izgled cjelokupnog prostora te ga čini iznadprosječnim u odnosu na prostore kojima se ne pristupa na ovaj način. Skup detalja u planiranju donose razliku u konačnom rezultatu.

 

 

Iako rasvjeta dolazi na kraju uređenja te predstavlja „final touch“ u uređenju prostora, potrebno je pravovremeno izraditi plan osvjetljenja. Ukoliko si u mogućnosti, idealno bi bilo planirati rasvjetu prije početka radova ili renovacije. Dobro pozicionirana i unaprijed osmišljena rasvjeta omogućava da prostor vizualno postane prostraniji, čišći, ugodniji te naposlijetku funkcionalniji.

Rasvjeta nije samo važna u estetici. Količina svjetlosti izravno utječe na naše raspoloženje i zdravlje, pomaže pri postizanju bolje koncentracije, utječe na razinu hormona kao što su kortizol (hormon stresa), melatonin (hormon za spavanje), seratonin (hormon sreće). Neprikladan spektar umjetne svjetlosti može povećati učestalost glavobolje, iscrpljenost, stres i unutarnji nemir.

Ako planiraš preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalnije i ugodnije mjesto boravka, dobro bi ti došlo mišljenje naših stručnjaka. Kontaktiraj nas za besplatan savjet i ponudu najboljih idejnih rješenja. Svoje tlocrte pošalji nam na e-mail adresu info@spark.com.hr, a mi ćemo ti se javiti u što kraćem roku s najboljim rješenjem za tvoju rasvjetu.

Povezane objave

Zatraži ponudu